تلفن ثابت یا تلفن شبکهای یکی دیگر از تکنولوژیهای کارآمد برای فناوری دوستان و سازمانهایی است که در فکر پیشرفت هستند. شاید اخیراً واژه تلفن ثابت ابری نیز به گوش شما خورده باشد. شرکتهایی که میخواهند از رقبا جلو زده و با فروش بیشتر به سودآوری برسند، از خدمات تلفن ثابت ابری یا همان تلفن سازمانی ابری بهشدت استقبال میکنند. با سرویس تلفن سازمانی ابری دیگر نیازی به حضور همیشگی اعضای شرکت پشت میز خود نیست، با مدیریت و مسیریابی درست، میشود به میزان قابلتوجهی تعداد تماسهای ازدسترفته را کاهش داد. تلفن آی پی (VOIP) کوتاه شدهی Voice over internet protocol است که به زبان سادهتر به آن تلفن شبکهای یا تلفن اینترنتی نیز میگویند. این خدمات نوین با مزایای خود یک سرو گردن از نسل تلفن سنتی (آنالوگ) بالاتر است. برای آشنایی با ویژگیها و دستاوردهای مفید این خدمات و همچنین قیمت تعرفههای تلفن ثابت دوربرد همراه ما در این صفحه بمانید.

تلفن ip : راه مجاز و ارزان برای ارتباط با هر نقطه از این کره خاکی
خدمات صدا بروی بستر شبکه یا IP تلفنی روشی است که با تبدیل سیگنال آنالوگ به دادههای دیجیتالی کار میکند. همانطور که در ابتدا گفتیم در یک نگاه، استفاده از خدمات تلفن ثابت فرایندهای فروش تلفنی را سریعتر و ارزانتر میکند؛ اما بهطور جامعتر ویژگیها و مزایای تلفن ثابت یا تلفن ip شامل همه موارد زیر است:
امکانات و دستاوردهای مفید استفاده از تلفن ثابت:
ارزانتر بودن تماسهای از راه دور از طریق ویپ
صرفه جویی در هزینه های پشتیبانی و نگه داری به دلیل ادغام شبکه دیتا و شبکه تلفنی
امنیت بیشتر در خدمات VoIP
هزینه سرور پایینتر از هزینه سرور در روشهای قبل
از بین رفتن چالش سیمکشی اختصاصی شبکه تلفن
استفاده از تلفن اینترنتی در کنفرانس تلفنی
امکان استفاده از نرمافزار تلفنی
قابلیت ارسال فکس بر روی شبکه در تلفن ثابت ابری
استفاده بهتر از ظرفیت شبکه در تلفن ثابت ابری
کیفیت رضایت بخش صدا
امکان جابهجایی استفادهکنندگان در تکنولوژی تلفن آی پی
امکان مانیتورینگ آسان در خدمات تلفن آی پی
امکان تهیه گزارشهای مجانی
آشنایی با تعرفه های تلفن ثابت ابری در دوربرد

سه روش ساده برقراری ارتباط با تلفن آی پی
یک: ارائه تلفن ثابت با GATEWAY
ساده ترین روش جهت برقراری ارتباطات VOIP است که از طریق (Analog Telephone Adaptor (ATA یا gateway ها می باشد. این روش این امکان را برای شما فراهم می سازد تا از تلفن های آنالوگ فعلی تان استفاده نمایید. سپس ATA را به کامپیوتر یا ارتباطات اینترنت وصل نمایید. ATA سیگنال آنالوگ را به دیتای دیجیتال برای انتقال بر بستر اینترنت تبدیل میکند .
دو: ارائه تلفن ثابت با سیستم IP Phones :
این روش یک روش ورودی سریع و مقرون به صرفه فارغ از نوع بستر ارتباطی نظیر فیبر نوری ،سیم مسی ، وایرلس و … است که کاربر تنها با استفاده از گوشی IP Phones و اتصال ان به شبکه اینترنتی می تواند به واسطه شماره اختصاصی خود از این سرویس استفاده کند .
سه: ارائه تلفن ثابت بر بستر سیم مسی :
این نوع سرویس از طریق شبکه سازی بر بستر سیم مسی برای برج ها ، شهرک ها و یا مجتمع های تجاری و مسکونی قابل اجراست. در برخی موارد میتوان از یک سری راهکار وایرلسی نیز بهره برد تا به صورت همزمان مشترکین بتوانند از سرویس تلفن ثابت واینترنت به طور همزمان بر بستر شبکه ایجاد شده برخوردار گردند.
معرفی انواع تلفن شبکهای
۱.باسیم :
رایجترین مدل تلفن آیپیها میباشد. اتصال آنها از طریق پورت RJ45 و کابل شبکه به شبکهی آی پی است.
۲.بیسیم :
دو دسته از تلفن ثابتهای ابری بدون سیم، شامل موارد زیر است:
وای فای:
هر دستگاه تلفن بهصورت مستقل از طریق WiFi به Access Point یا دستگاه وایرلس مادر، به شبکه متصل میشود. از مزیتهای آن میتوان به امکان جابهجایی راحت برای کاربر اشاره کرد.
دِکت (DECT) :
این مدل از تلفنهای بیسیم، جهت ارتباط از استاندارد DECT بهره میبرند؛ به زبان دیگر ارتباط تلفنها با دستگاه مادر از طریق DECT برقرارشده و دستگاه مادر از طریق کابل به شبکه متصل میشود.
۳.یو اس بی (USB) :
این مدل تلفن شبکهای نیازی به کابل شبکه ندارد. از طریق پورت USB به کامپیوتر متصل میشوند.
۴.تلفن نرمافزاری (Softphone) :
مشهورترین تلفنهای نرمافزاری Zoiper, Eyebeam, Linkus, 3CX و… هستند. سافت فون ها بر روی کامپیوتر و موبایل نصب و راهاندازی شده و نیاز به سختافزار جانبی خاصی ندارند.